Consistent with its emergence from this historically rich area of Aotearoa the building has incorporated many local timbers married with Architecturally chosen Classic Stone and Cedar board and baton.

The high country kitchen with sizable Heritage styled cupboards, textured Caesar Stone bench, Rimu island and separate butlery, has plenty of pantry for the preserves. The roomy ensuites and bathrooms sparkle with striking white marble tiles and recycled hardwood vanity units. Even the laundry is impressive with oodles of space, storage and another magnificent view. The fully insulated Shadowclad ply lined garage, incorporates the home’s ode to the extremes of weather with self-sufficient wood and diesel burner.

The 5 bedroom, 4 bathroom, was designed with its owners exciting third age cleverly in mind. Shutting impressive, bespoke handled, central custom Cedar double doors forms a self- contained two-bedroom unit. Majestic reclaimed ceiling beams drag one’s vision through the vast dining room, with arresting canvas-worthy panorama window, toward the striking fireplace of the well-appointed lounge.

This single-level, structurally robust home, nestles into, rather than dominates, its meticulously complemented environs. Planned for outdoor entertaining, the whole outdoor space had to complement its surrounds so grasses, with their natural flowing movement in the breeze, form the base for the native planting. Precision angling ensures, the house unashamedly takes full advantage of its coveted location. Built with high end componentry with family living to the fore ensures this house is elegant but not stuffy, a place where the grandchildren are free to be kids without constant fear of causing catastrophe. Making it present as well as future proof.

Testimonial

We’re so grateful to our team that work tirelessly and away from their families to help create such amazing masterpieces.

Our builders worked four days (a solid 50 hours), away from home in the cold conditions of Mt Cook. The hardest part of the build was getting the framing and roof up by June 2019, it was so windy and wet. Once the roof was on and windows in, we were away.

It took just over a year to complete, with the client moving in, in March 2020. Original expectation was for the end of 2019 however the time that it would take to repurpose the wood and milling from the station was not considered in this original forecast.

Last but certainly not least, a huge thank you must go to our amazing, supportive & trusting clients David and Marion. They have been the upmost patient clients. Extremely welcoming to our team and ideas along with provided accommodation and hospitality to the boys. We appreciate their willingness and trust in Andrew and his craftmanship.